Alfonso Guerra ha saltat amb tot contra el govern espanyol. El principal flanc d'atacs ha estat la llei Celaá, que no establirà el castellà com a llengua vehicular després d'una esmena acceptada d'ERC. L'exdirigent socialista ha aprofitat això per acusar l'executiu de coalició de tractar l'espanyol "com una llengua estrangera a Espanya". No només això, sinó que ho ha comparat amb la persecució lingüística que feia la dictadura franquista. No ha desaprofitat l'ocasió per dir que Sánchez i Iglesias no saben governar i per lamentar que no fos possible en el seu moment l'entesa amb Albert Rivera.

L'exvicepresident espanyol ha estat entrevistat aquest dilluns al matí a TVE i ha denunciat que "aquests dies hem vist coses absurdes", centrant-se en la nova llei d'Educació. “Ens porta a una situació absurda: l’espanyol es tractarà com una llengua estrangera a Espanya”, ha criticat. En aquest sentit, ha avisat que és tan “absurd” que “si la societat ho assumeix sense reaccionar, és una societat en decadència”. S’ha preguntat per què la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) o els escriptors no diuen res. I ha reblat amb paral·lelismes: “Tots els règims que persegueixen una llengua, el franquisme a Catalunya i el País Basc, o ara a Catalunya els nacionalistes al castellà, tots tenen trets d’autoritarisme”.

Com no podia ser d’una altra manera, Alfonso Guerra ha carregat contra els companys de viatge de Pedro Sánchez en el seu govern. “Aquella aliança, aquella coalició, era bona per a aconseguir la moció de censura, però no es va veure que no era solvent per governar”, ha assegurat qui va ser mà dreta de Felipe González. Ha dit que aquesta aliança "no és natural". Un cop més, ha lamentat que “Pedro Sánchez i Albert Rivera van cometre un gravíssims error” en no arribar a un pacte el maig del 2019.

També s'ha referit a la monarquia. En primer lloc, per dir que no entén la fugida del rei emèrit als Emirats Àrabs, que el van empényer a fer-ho i que va ser un "error". En segon lloc, per recordar que "hi ha hagut dos membres del govern que han acusat el cap de l'Estat de maniobres greus", i que "no han estat cessats" com segons ell tocaria. Ha reblat que "no haurien d'haver durat ni cinc minuts".