La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest diumenge que la reforma educativa de la Lomloe, també coneguda com a Llei Celaá, que planteja el Govern espanyol suposa "una aberració" en imposar per "l'esquena una llei que priva del dret constitucional a aprendre espanyol a Espanya".

Així ho ha assenyalat durant la seva participació en la recollida de firmes promoguda pel PP contra la nova norma, de la qual ha assegurat que "es produeix en un moment molt difícil per a Espanya i que a més es produeix sense consens cap en la comunitat educativa ni entre les forces polítiques".

"Ara que els espanyols estan sumits en una altra classe de problemes, com l'economia, la crisi sanitària i les pandèmies que generarà, és una aberració que per l'esquena imposin una llei que no té cap mena de consens, que ataca la qualitat de l'ensenyament, que condemnarà a generacions futures a una educació moltíssim pitjor i, que, sobretot, priva del dret constitucional a aprendre espanyol a la teva terra, que és Espanya", ha indicat.

Així, la presidenta regional ha explicat que han volgut acompanyar el PP del districte de Salamanca en una iniciativa posada en marxa a totes les seus del PP de Madrid.

"Amb ella el que volem és recollir firmes en contra de la Llei Celaá. Estem absolutament en contra perquè no només iguala la baixa i minva la qualitat de l'ensenyament, sinó que priva els estudiants del dret constitucional a aprendre l'espanyol a la seva terra a Espanya així com (pretén) anar a poc a poc assegurant la llibertat de les famílies per elegir l'educació concertada i l'educació especial, que és l'objectiu de l'esquerra", ha assenyalat.

Fotografia principal: Ayuso en la recollida de firmes d'aquest diumenge /Europa Press