L'exvicepresident del Govern Alfonso Guerra ha manifestat aquest dilluns en relació amb el desplaçament del president de Catalunya, Carles Puigdemont, a Brussel·les que deu tenir "complex de Dalai-Lama" i el que ha d'assumir és que és un "fracassat".

Guerra ha fet aquestes declaracions a Sevilla abans d'intervenir en l'acte de presentació del llibre 'Estudis en homenatge a Alfonso Guerra. La Constitució: la reforma de la Constitució a Espanya', coordinat per l'expresident de la Junta Rafael Escudero i el president del Consell Consultiu d'Andalusia, Juan Cano Bueso.

Ha indicat, amb referència a Puigdemont, que alguns volien ser "herois èpics i han acabat com còmics d'una òpera bufa" i han fet el "ridícul i en política el que fa el ridícul, ja està esborrat".

"Han intentat un cop d'Estat i la democràcia té els seus ressorts per defensar-se d'un cop d'estat, els ha utilitzat i ara esperem unes eleccions, que esperem que surti bé", ha assenyalat respecte a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Segons Guerra, entre les eleccions generals i les de Catalunya sempre hi ha un desfasament de nombre de participants molt important, el que li donava una majoria als nacionalistes, però aquesta vegada sembla que la gent ha "despertat" i hi ha hagut un milió de persones al carrer en defensa de la legalitat i la unitat d'Espanya.

Per això, ha confiat que hi hagi una participació més elevada en les eleccions del 21 de desembre, amb el que si és així, "els constitucionalistes guanyen clarament".

"És un ignorant"

Respecte a la marxa del president català a Brussel·les, ha manifestat que deu tenir "complex de Dalai-Lama" i ha agregat que no creu que demani aquest asil polític perquè no cap entre països de la Unió Europea.

"És un ignorant, no sap res", segons ha indicat Alfonso Guerra, apuntant que totes les mesures per a la localització de persones per part de la Interpol són les mateixes per a tots els països europeus.

En to irònic, ha assenyalat que Puigdemont pot estar a Brussel·les "prenent copes", ja que l'altre dia estava dient que era el "president i estava prenent copes en un bar", així que "qualsevol sap on és".

"És un fracassat i ha d'assumir-ho, suposo que li serà dur, però ha d'assumir-ho", ha assenyalat l'exvicepresident del Govern.