El grup Mossos per la Democràcia ha denunciat aquest divendres a través de Twitter que hi hauria agents de la Guàrdia Civil participant en els escamots unionistes que han actuat a diversos municipis de les comarques de Girona. 

Aquest passat dimarts al vespre, el cos de Mossos hauria estat alertat d'una reunió a un bar, on un grup de persones preparaven una acció per retirar simbologia independentista a diversos pobles. Un dels objectius seria Verges, municipi que ha patit recentment atacs feixistes i incidents amb grups ultres.

Una dotació de Mossos va desplaçar-se a la zona de l'avís i va veure com dos homes d'aquest grup sortien del bar i pujaven a un cotxe. Els agents van interceptar el vehicle que va resultar ser de propietat de la Secretaria d'Estat de Seguretat, depenent del Ministeri d'Interior, i va identificar els dos homes, agents de la Guàrdia Civil de paisà.

"Aquests agents de la Guàrdia Civil, que es mostraven nerviosos i poc col·laboradors amb la dotació dels Mossos, no van voler explicar els motius de trobar-se en aquelles circumstàncies", expliquen des de Mossos per la Democràcia.

En aquest sentit, demanen al Ministeri d'Interior que expliqui quines "funcions" estan duent a terme els "centenars d'agents dels cossos de seguretat de l'Estat que hi ha a Catalunya i que no formen part de la plantilla ordinària". "Seria inadmissible que s'estiguessin malbaratant recursos públics amb unes forces policials d'ocupació integrades en escarnots dirigits a provocar enfrontaments civils", lamenten.