Un grup d'alemanys residents a Catalunya, agrupats amb el nom de Solidaritätscomité Katalonien (Comitè de solidaritat amb Catalunya), ha enviat una carta al cònsol alemany a Barcelona, Peter Tempel, i a l'ambaixador d'Alemanya a Madrid, Peter Rondorf, per demanar-los que s'impliquin en la situació política catalana. Al text asseguren que ara que "Alemanya s'ha vist involucrada" en aquesta situació —en aquest país Carles Puigdemont està en llibertat sota fiança en espera d'un decisió sobre l'extradició—, "ja no pot quedar-ne al marge". "Cal implicació política per defensar i garantir els valors democràtics europeus", manifesten

A la carta, el grup d'alemanys residents a Catalunya explica que "Espanya ha deixat de ser de facto un "estat constitucional plenament democràtic", i "Alemanya no hauria de tolerar aquest desenvolupament tan preocupant". "Ha arribat el moment de restablir la democràcia i l'estat de dret a Espanya. Alemanya ha fet un primer pas molt important per ajudar a aconseguir-ho. Així doncs, hauria de donar un bon exemple i convertir-se en el primer estat europeu que reconegui la República Catalana", demana la missiva. 

La carta alerta que Espanya s'ha convertit en un "estat en què la gent incita la policia militar amb crits d'"a por ellos" contra votants pacífics; un estat que, per llei, va absoldre tots els criminals del franquisme i en què es destinen diners públics a la fundació del dictador Francisco Franco [...]; un Estat en què es defineix com a malalta la gent que pensa diferent; un estat on Carles Puigdemont és amenaçat d'acabar com un dels seus predecessors, l'expresident Lluís Companys, que va ser executat; un Estat que persegueix jurídicament gent que fa crides al pacifisme i defensa les manifestacions no violentes".

El text acaba demanant al cònsol a Barcelona i l'ambaixador a Madrid que intercedeixin, que "ofereixin el seu suport, ja que, com a representants i mitjancers, gaudeixen d'una posició prominent i privilegiada per comprometre's públicament en favor de solucions i negociacions democràtiques".