El portaveu del govern alemany, Steffen Seibert, ha condemnat l'agressió que va patir una periodista a Berlín el cap de setmana per parlar en hebreu.

"No només és un repugnant atac a la llibertat de premsa, sinó que també posa de manifest el fet que els jueus d'Alemanya no poden circular lliurement i amb seguretat, tot i que és un dret de tots els ciutadans a Alemanya. Ens molesta i ens fa vergonya a tots", ha indicat el portaveu, tal com ha indicat la televisió israeliana.

Segons va explicar la mateixa periodista, corresponsal de la televisió pública Kan, quan feia la crònica de la manifestació pro-palestina de Berlín, alguns dels assistents a la protesta van sentir que parlava en hebreu, i després li van llançar un fort petard. En el moment de l'agressió estava fent declaracions per a la televisió alemanya RTL, que la va voler entrevistar i va enregistrar el moment.

Tot i l'esglai inicial, no hi va haver danys personals. Dos vigilants de la cadena de televisió alemanya, que van presenciar l'agressió, van acudir a protegir la periodista. 

"He arribat a casa i estic sana i estàlvia. Gràcies pels missatges de suport. Estic agraïda a l'equip de la televisió RTL (i als seus vigilants) que ha volgut entrevistar-me i ha captat el moment. No és fàcil ser una reportera israeliana aquests dies als carrers d'Europa", va indicar.