"No em reuniré amb Torra perquè no té credencials democràtiques". Així ho ha comentat el nou líder del PP, Alejandro Fernández, en una entrevista a Els Matins de TV3. "Catalunya no té dret a l'autodeterminació. I ni a Catalunya ni a Espanya existeixen presos polítics" i ha afegit que "Torra ens ha convocat però si s'ha de parlar d'autodeterminació i de presos polítics, no hi anirem". "El senyor Torra va participar verbalment en una manifestació que va acabar amb l'assalt al Parlament de Catalunya", ha insistit.

Fernández, que ha assegurat que la política catalana "és molt volàtil", reconeix que "tots les partits protagonistes del pacte constitucional del 78 hem tingut dificultats per afrontar el procés separatista". "Ciutadans s'ha quedat pràcticament la totalitat de l'espai perdut per part nostra", ha comentat. "Molta gent ha pensat que Ciutadans eren més útils per a la conjuntura del procés". I tot i que tots dos són partits constitucionalistes ha remarcat que "no som el mateix partit".

Els conflictes del PP

El líder del PPC no considera que hàgin tingut baralles importants al Parlament: "Nosaltres sortim al faristol del Parlament expliquem les nostres posicions però no hem tingut cap episodi de baralla amb ningú". "El màxim conflicte que he tingut és dir-li a Torra 'españolazo'. Per mi era un elogi", ha recordat.

"Catalunya i els governs de Catalunya no han estat marginats. Tots els governs d'Espanya han pactat amb el nacionalisme català", ha comentat. "Els que ens sentim traïts som nosaltres" perquè "després d'haver arribat a acords, veiem com es trenca el pacte constitucional".

Opció Manuel Valls, descartada

Fernández ha descartat anar a les municipals amb Manuel Valls. "Presentarem un candidat propi que es decidirà després de les eleccions andaluses". Tot i això és conscient que "no som un partit de massa alcaldies a Catalunya, però sí un partit de molts pactes municipals". Malgrat tot, creu que "guanyarem a Badalona i guanyarem a Castelldefels".