El líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha descartat mantenir la taula de diàleg si el seu partit guanya les eleccions espanyoles, preguntat per les paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va dir que mantindria aquest espai tot i que hi hagués un canvi en l'Executiu espanyol. En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio el dirigent popular ha sostingut que la taula de diàleg no ha donat cap resultat tangible i ha assegurat que és una "presa de pèl per guanyar temps" per part del president del Govern, Pedro Sánchez, i d'Aragonès.

Fernández ha afirmat que l'acord per desjudicialitzar la política que va sorgir de l'última trobada de la taula de diàleg és "metafísic, no té cap tipus de concreció", i ha recordat que hi ha separació de poders, per la qual cosa considera que el poder judicial actuarà amb independència de l'executiu. També ha rebutjat que es reformi el delicte de sedició "per solucionar la situació personal" dels polítics catalans exiliats, i ha defensat que aquesta mena de reformes s'han de fer amb una visió de futur i no amb vista en el caràcter retroactiu.

Sobre les paraules del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que va dir que sense un bon resultat a Catalunya no es poden guanyar eleccions generals, el líder del PP català s'ha mostrat d'acord i ha reflexionat: "Quan tens un mal resultat és que alguna cosa ha fallat. Alguna cosa ha fallat en el PP de Catalunya de manera evident". De cara a les municipals, ha explicat que a finals de setembre o principis d'octubre s'anunciaran els caps de llista de les capitals de província de tot Espanya, i ha descartat avançar qui serà el candidat a Barcelona, una decisió que assegura que es prendrà de manera col·legiada.

Aragonès assegura que Catalunya "no s'aixecarà de la taula"

La setmana passada, en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el president Aragonès assegurava que "Catalunya no s'aixecarà de la taula de negociació. I si ho fa Espanya, haurà de donar compte de per què ho fa". "Nosaltres no renunciem a continuar un procés per a continuar exigint la celebració d'un referèndum i l'amnistia", va manifestar. El cap del Govern, que defensa la via de la taula de diàleg, va demanar "temps" perquè es vagin construint "les confiances entre les parts". I va admetre que els primers acords resultants d'aquest espai són "parcials", que han d'anar avançant "fins a arribar a un gran acord final, que nosaltres defensem que sigui l'amnistia i un acord per a celebrar un referèndum".