L’aplicació d’un nou article 155 de la Constitució a Catalunya és "imprescindible". Així ho ha defensat aquest dilluns des de Madrid el president del PPC, Alejandro Fernández, que ha argumentat que “alguns reclamen solucions polítiques”. En aquest sentit, el dirigent popular ha justificat que “l’article 155 no s’aplica per un tribunal”, sinó que “és polític”.

En un esmorzar del Fòrum Nova Economia a Madrid, el líder dels populars catalans ha descrit l’independentisme com a “moviment nacionalpopulista” i ha assenyalat que “ha de ser desarticulat”. Sobre això, ha volgut fer una advertència: “Les conseqüències seran pitjors si no aturem Waterloo. Qui cregui que no hi haurà un altre intent de primavera catalana, s’equivoca”.

“O s’atura Waterloo, o podria sorgir a Espanya un moviment nacionalpopulista de resposta”, ha insistit sense concretar quina seria aquesta reacció. “L’eventual intervenció autonòmica catalana és imprescindible mentre la política catalana sigui dirigida des de Waterloo”, ha afegit.

En la mateixa línia, Alejandro Fernández ha avisat que l’independentisme “pot simular que ho fa, però mai dialoga”. Ha recordat el canvi d’opinió de Carles Puigdemont el 27-O: “Va haver-hi prou amb una piulada dient-li traïdor perquè canviés d'opinió sobre la convocatòria d’eleccions”. I ha reblat: “Mentre la política catalana sigui dirigida des de Waterloo, no hi haurà diàleg possible”.

La conferència de Fernández havia de ser presentada per Pablo Casado, que finalment ha excusat la seva absència i ha estat substituït pel secretari general del partit, Teodoro García Egea.