La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea no ha desfermat únicament l'alegria a ERC i JxCat. El diputat del PSC, Carles Castillo, ha manifestat en una piulada la seva satisfacció pel pronunciament en favor de la immunitat d'Oriol Junqueras i alhora ha estat molt crític amb el president Carles Puigdemont i els que van decidir optar per l'exili. "Me n'alegro per qui es va quedar a donar la cara, no pels qui es van escapar de manera covarda".

Castillo va ser el primer diputat socialista a visitar Oriol Junqueras a la presó. Castillo es va desplaçar fins a la presó d'Estremera l'1 de març del 2018.

De marcat perfil d'esquerres i catalanista, Carles Castillo (Tarragona, 1975) és diputat al Parlament des de la passada legislatura: es va estrenar com a cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions catalanes del 2015, mentre que en les recents eleccions del 21 de desembre del 2017 va ocupar el número dos de la llista del PSC-Units en aquesta demarcació, aconseguint sortir reelegit novament com a diputat.