El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha demanat avui que els simpatitzants d'aquesta plataforma independentista no acudeixin a la seu de l'entitat, on la Guàrdia Civil està escorcollant el despatx de Jordi Sànchez, ja que la diligència s’està duent amb “absoluta normalitat”.

La Guàrdia Civil ha entrat avui a les seus d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), on registra el despatx de Jordi Sànchez, que fa cent dies que és a la presó, a la recerca de correus electrònics que hauria intercanviat amb el Govern sobre el procés d'independència.

En declaracions als periodistes a les portes de la seu de l'ANC, el vicepresident d'aquesta entitat, Agustí Alcoberro, ha demanat als seus simpatitzants que no es desplacin cap al local per donar-los suport perquè "no hi ha cap necessitat", ja que la diligència, ordenada pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena "és del tot normal".

Demana “tranquil·litat”

Alcoberro ha demanat "tranquil·litat", ja que la diligència s'està portant a terme amb "absoluta normalitat" i no s'està produint cap fet que impliqui cap "canvi qualitatiu" important en el procediment judicial obert als promotors del procés unilateral a la independència, pel qual Sànchez fa cent dies que és a la presó.

Segons el líder de l'ANC, el registre s'està produint amb "absoluta normalitat" i d'una forma "absolutament ordenada i coordinada" entre els treballadors de la plataforma independentista i els agents de la Guàrdia Civil.

Alcoberro ha precisat que els agents estan bolcant els correus electrònics de Jordi Sànchez fins que va ingressar a la presó, fa avui cent dies, i que està convençut que el seu contingut s'emmarcarà en les "tasques normals d'un president de l'ANC", que és una entitat "cívica, pacífica" i que ha funcionat sempre de forma "ordenada i democràtica".

El líder de l'ANC, que va assumir el càrrec en substitució de Sànchez quan aquest va ser empresonat per rebel·lió i sedició, ha lamentat que el registre coincideixi amb el fet que avui es compleixin cent dies des que l'activista independentista va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real.

En aquest sentit, ha insistit que és "molt greu" que Sànchez segueixi encara empresonat. Sànchez és a la presó des de fa cent dies, igual que el líder d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, acusat d'incitar la multitudinària concentració del passat 20 de setembre per intentar impedir el registre de la seu de la Conselleria d'Economia, en el marc de la investigació judicial per evitar el referèndum independentista de l'1-O.

Els Mossos d'Esquadra s'han personat a les portes de les dues plataformes sobiranistes per garantir l'ordre públic a la zona mentre es practiquen les diligències.