L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha trencat el silenci dies després d’haver estat detinguda per un presumpte cas de corrupció a l'Ajuntament. En una piulada a Twitter, Carbonell ha expressat que viu el moment "amb tranquil·litat i voluntat de transparència". L'alcaldessa també ha manifestat que té "ganes de donar les explicacions necessàries quan pertoqui i sigui possible". La màxima dirigent a l'Ajuntament de Sitges va passar gairebé vuit hores detinguda la setmana passada després que agents de la policia nacional espanyola entressin al consistori per fer-hi un escorcoll.

 

 

En el seu missatge, Carbonell trasllada el seu agraïment a totes les persones que li han mostrat suport els darrers dies: “Només puc donar les gràcies per totes les mostres de suport rebudes i els missatges d’ànim! És d’agrair sentir-se tan estimada”. Després d’uns dies agitats a causa de l’escorcoll i les detencions, la batllessa afirma que el seu equip està "tornant a treballar amb normalitat per fer de Sitges un lloc on viure millor, per atendre les necessitats de la ciutadania i treballar per a tothom".

La reacció d’ERC

ERC s’ha pronunciat aquest dilluns sobre la detenció de la seva alcaldessa la setmana passada. En roda de premsa han comparegut Gabriel Rufián i Teresa Jordà. Preguntats per l'arrest i el dispositiu de la Policia Nacional, el cap de files a Madrid ha criticat la "pena de telediari" a què s'ha sotmès la batllessa i ha explicat que ERC està recopilant informació "i actuarà si cal". Jordà ha considerat "esfereïdora" la detenció de Carbonell, que ha recordat que no està "acusada de res".

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) investiga l'atorgament de subvencions i contractacions per part de l'Ajuntament de Sitges entre els anys 2017 i 2022 i els jutjats de Vilanova i la Geltrú han deixat en llibertat amb càrrecs el responsable de la Taula del Tercer Sector Sitges-Garraf i la seva parella.

Carbonell va designar els càrrecs del nou govern dijous passat. La batllessa republicana va signar el decret de delegació de competències, que estableix set tinences d’alcaldia, encapçalades per David Martínez (SGI) i Carme Gasulla (Verds – ECP). Els segueixen Albert Oliver-Rodés (ERC) i Ignasi Rubí (FETS). La cinquena tinença és per a Jaume Monasterio (ERC), investigat i detingut juntament amb Carbonell en la causa de presumpta malversació, prevaricació i falsedat documental que va esclatar dimecres, quan l’alcaldessa encara no havia designat les competències als membres de l’executiu. Pel que fa a les regidories, se n’estipulen 23 per als 9 regidors del govern.