L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que en les pròximes hores farà cessar el seu tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, per amenaces i coacció. Farrés va comunicar a Rodríguez el passat dijous que no comptava amb ell per formar part de la candidatura de les eleccions municipals del 28 de maig, i aquest dilluns ell ha amenaçat l'alcaldessa amb presentar denúncies falses contra ella, altres membres de la corporació i funcionaris del consistori, si no reconsiderava la seva continuïtat com a membre de la llista electoral, segons detalla l'Ajuntament en un comunicat recollit per l'ACN. L'alcaldessa de Sabadell ha traslladat la situació a la fiscalia, on ha presentat la denúncia.  També ha informat la Comissió Ètica Pública de l'Ajuntament.

En l'escrit, han explicat que Marta Farrés, quan s'ha reunit amb Jesús Rodríguez al seu despatx, li ha hagut de demanar que marxés "després que la intimidés i mostrés una actitud agressiva i intimidant envers ella". Davant la situació generada, l'alcaldessa de Sabadell ha optat per, a més de no incloure'l a la llista de les eleccions municipals, fulminar-lo de l'executiu local. La regidora Mar Molina passarà a ocupar el càrrec de tinenta d'alcaldessa de l’Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, que fins ara tenia Rodríguez.

La reacció del PSC

Tant l'alcaldessa com Rodríguez formen part del PSC de Sabadell, que ja ha iniciat el procediment per suspendre de militància al fins ara tercer tinent d'alcaldessa. Rodríguez, segons han informat des del partit, també deixarà tots els càrrecs orgànics. D'altra banda, han comunicat el cas al Comitè de Garanties Estatutàries perquè es valori l'activació del Protocol Anti-assetjament. El partit ha detallat que es va establir no comptar amb ell per als pròxims comicis "per la pèrdua de confiança política derivada de diferents episodis i les queixes de diferents col·lectius".

En la reunió en què se li va comunicar aquesta decisió, Rodríguez els va contestar, segons exposen els socialistes, que "havien d'arreglar-li la seva situació amb diners, havien de forçar que li sumessin els triennis per cobrar més i assegurar-li una bona plaça". Davant de la negativa del PSC de complir amb aquesta condició, "ha amenaçat a l'alcaldessa quan es trobaven a porta tancada al seu despatx, fent-li un xantatge inacceptable amb la presentació de denúncies falses si no es reconsiderava la decisió de prescindir d'ell a la candidatura", han exposat en el comunicat.

Des del PSC de Sabadell han afirmat que tenen absolut rebuig a les "actituds intimidatòries i masclistes" de Rodríguez i han traslladat el seu "total suport" a Farrés. "Exigim el lliurament immediat de l'acta de regidor, l'activació de protocol anti-assetjament del PSC i la seva expulsió de l'organització", han demanat.