L'alcaldessa de Pamplona, Cristina Ibarrola (UPN), ha carregat amb contundència contra els socialistes aquest diumenge per haver pactat amb EH Bildu una moció de censura que l'expulsarà de l'alcaldia tan sols sis mesos després d'haver assumit el càrrec. En una multitudinària concentració a Pamplona, ha acusat el Partit Socialista de Navarra (PSN) d'haver "venut" Pamplona a canvi de mantenir "el govern de Navarra i el govern d'Espanya", i els ha advertit que ni els ho perdonaran, ni ho oblidaran. Ibarrola ha assegurat que els socialistes practiquen una política "basada en la mentida, la falsedat i la mesquinesa", i els ha culpat de fer que la ciutadania desconfiï dels polítics. En aquest sentit, i malgrat trobar-se als antípodes ideològicament, ha donat la raó a Junts per Catalunya, i ha dit: "Ara entenc, ho entenc molt bé, per què cal un mediador amb els socialistes, perquè menteixen". 

Ibarrola ha lamentat que perdrà el càrrec a causa d'un "pla maquiavèl·lic" en què "des del principi", hi havia escrita la seva "defunció". "Tant se valia el que féssim, ens havien matat abans de néixer", ha assegurat, però ha apuntat que encara així, l'oposició ha "fracassat amb un relat inventat per intentar justificar la moció". Per això, l'encara alcaldessa s'ha mostrat convençuda que tard o d'hora recuperaran l'Ajuntament. "Hem guanyat el carrer, la ciutat està amb nosaltres", ha asseverat. Mentrestant, ha afirmat que treballaran per "aturar l'horror que vindrà amb EH Bildu" en el poder. 

Ibarrola, furiosa amb Pedro Sánchez: "Ets el pitjor que li ha passat a Espanya"

Ibarrola ha admès que la moció és "democràtica", però considera que la forma com s'ha fet suposa "desvirtuar i manipular" les eines democràtiques. "Els qui heu venut aquesta ciutat pagareu democràticament el dany causat", ha reblat, i s'ha adreçat directament als dirigents socialistes per reclamar-los explicacions. Al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, li ha preguntat per què no van voler fer alcalde a Joseba Asiron (EH Bildu) al juny si consideraven que la situació de Pamplona era tan greu, i perquè ara, un cop s'ha consumat el pacte, "callen". "Ets el pitjor que li ha passat a aquest país", li ha etzibat. A Ramón Alzorriz, portaveu socialista al Parlament de Navarra i secretari d'Organització del PSN-PSOE, li ha preguntat si creu que "EH Bildu és un partit progressista", i li ha exigit que li ho digui "a la cara" a les víctimes d'ETA. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!