L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, té previst assistir a l'acte que celebrarà el Govern el proper dia 22 de maig a Madrid per explicar el procés. Segons ha pogut saber El Nacional, Carmena hi serà per protocol, ja que es tracta d'un espai llogat per la Delegació de la Generalitat a Madrid a l'Ajuntament, però també assegura que "té interès" en el tema.

Tot i això, no es contempla que intervingui en l'acte, que encapçalaran el president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva. 

L'acte, que originalment havia de ser al Senat, acabarà celebrant-se en un auditori de l'Ajuntament de Madrid, Caja de Música. El Govern exposarà en aquest acte la seva darrera oferta a l'Estat per intentar fer possible el referèndum acordat.

La conferència s'ha convocat a les sis de la tarda sota el títol "Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un referèndum democràtic" i des del Govern s'ha convidat representants polítics, empresarials i econòmics de la capital espanyola així com el cos diplomàtic.