L'alcaldessa de Badalona Dolors Sabater té la intenció de repetir com a candidata a l'alcaldia a les eleccions municipals del 2019. Ho ha dit en una entrevista al progrma 'El Món' de RAC1. Sabater ha assenyalat que està disposada a tornar a liderar "el projecte transformador que hem fet a la ciutat", ja que "no volem que acabi aquest canvi", i ha afirmat que estan treballant perquè "les forces que governem ara ens puguem presentar juntes". Sabater ha explicat que des del seu partit, Guanyem Badalona en Comú, ja s'està treballant per "eixamplar el consens". "Si el que estem fent és positiu per a la ciutat i estem demostrant una política eficient i una bona gestió de la ciutat, aquest canvi ha de continuar i una possibilitat és fer més àmplies les aliances per fer un front comú", ha senyalat l'alcaldessa de Badalona.

Dolors Sabater es va presentar a les eleccions assegurant que cap càrrec electe repetiria mandat però el partit està disposat a canviar el codi ètic perquè Sabater pugui tornar a ser candidata. Aquesta decisió s'ha près després de veure que l'actual alcaldessa comptava amb el vist-i-plau de diversos sectors del teixit associatiu de la ciutat. 

El partit de Sabater governa en coalició amb Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya-Els Verds. Va arribar a l'alcaldia amb el suport d'aquestes tres formacions, més els vots del Partit dels Socialistes i d'un dels dos regidors de CiU. L'aliança de bona part dels partits presents el consistori va permetre a Sabater arrabassar l'alcaldia al fins aleshores alcalde Xavier García Albiol que va passar a l'oposició tot i haver guanyat les eleccions.