L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, responsabilitza el govern espanyol de l'ajornament dels Jocs del Mediterrani previstos per al 2017. Ballesteros ha explicat que el motiu fonamental ha estat la manca de concreció de l’aportació econòmica de l’Estat espanyol que ha impossibilitat que les infraestructures estiguin a punt per al 2017.

L'alcalde ha confirmat, però, que els Jocs del Mediterrani se celebraran del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018. Malgrat el canvi de data, l'alcalde ha subratllat que el compromís segueix intacte. "Hi ha un compromís ferm. El comitè vol complir i complirà amb els Jocs del Mediterrani. No és el que volem, però és una bona solució", ha dit sobre l’ajornament.

Ballesteros s’ha mostrat confiat que, amb el nou govern de Rajoy ja configurat, les inversions compromeses, que són vitals per al projecte, arribaran.

Malestar al territori...

Al territori, però, la notícia –que es va avançar la setmana passada– ha caigut com un gerro d’aigua freda. D’una banda, per les expectatives que havia generat i la mala imatge que genera ajornar un esdeveniment d’aquestes característiques. D’altra banda, per algunes de les inversions que ja s’han fet, com tot el treball de marxandatge amb la data del 2017.

... i al Govern

Qui també ha reaccionat amb malestar ha estat el Govern. El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha retret que "més enllà de bones paraules", l'Estat no ha aportat els recursos fixats per tirar endavant els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

En declaracions als mitjans, Figueras ha assegurat que les obres de les instal·lacions van a bon ritme i que la Generalitat, Ajuntament i Diputació de Tarragona estan acomplint amb els seus compromisos per tirar endavant el projecte. En aquest sentit, sobre el paper d'aquestes administracions, Figueras ha assegurat "tenir la consciència tranquil·la".

Explicacions del ministeri

Sobre la postura del govern espanyol, Gerard Figueras ha assenyalat que, una vegada es desencalli el nomenament del nou secretari d'Estat per a l'Esport "algú hauria de donar explicacions" davant un fet "inèdit" com és l'ajornament d'una competició tan important com uns Jocs del Mediterrani.