Un jutge de Reus ha admès a tràmit una denúncia de la policia espanyola contra l'alcalde i regidors d'ERC, PDeCAT, la CUP i ARA Reus, que van denunciar en un manifest la violència de les càrregues policials de l'1 d'octubre. El jutjat número 2 de Reus ha admès a tràmit la denúncia del cos de policia en relació amb el manifest que aquests partits, que formen l'equip de govern de Reus, van fer públic el passat 4 d'octubre.

En total, la policia ha denunciat catorze persones, entre els quals també hi ha, a més dels polítics, membres dels bombers i ciutadans. A més de l'alcalde, Carles Pellicer, la denúncia es dirigeix contra la tinenta d'alcalde Montserrat Vidella, el portaveu del grup municipal d'ARA Reus, Jordi Cervera, la d'ERC, Noemí Llauradó, i la de la CUP, Marta Llorens, a més de la regidora de la CUP Mariona Quadrada.

Els fets investigats es remunten al 4 d'octubre i se centren en el manifest fet públic per aquestes quatre formacions polítiques en el qual es demanava la retirada de la policia de la ciutat i se suggeria als hotelers que els neguessin habitacions.

Pellicer: "Tornaríem a signar el manifest"

L'alcalde de la ciutat ha assegurat en una roda de premsa que tornarien a signar el manifest de condemna les vegades que fes falta. A més a més, ha insistit en què "Reus és una ciutat pacífica, segura que es preocupa per defensar la convivència i denunciar la violència".

Carles Pellicer ha indicat que s'està vivint "en un deliri col·lectiu" ja que "la convivència a Reus només es va trencar quan l'1-O van venir els excedents de policia". Finalment, ha subratllat que ell i el seu govern compareixeran per "reiterar la més enèrgica condemna contra la violència" i ha conclòs exposant que la seva actitud en defensa de la democràcia "no canviarà mai".