Dante Pérez Berenguer és l'únic alcalde del PP a la demarcació de Lleida, concretament del municipi de Gimenells i el Pla de la Font, amb poc més d'un miler d'habitants. Sempre bel·ligerant contra l'independentisme, en els últims dies també ha aixecat la veu contra la direcció nacional del seu propi partit, pels seus intents d'acostar-se a Carles Puigdemont i també per les crítiques a Vox. Concretament, aquest dilluns el portaveu nacional dels populars, Elías Bendodo, ha assegurat en una entrevista que és "sorprenent" que la xifra d'assistents a la manifestació de Vox aquest diumenge contra l'amnistia coincideixi amb la que ha fixat la delegació del govern espanyol a Madrid, ja que "en les manifestacions del Partit Popular la xifra real que calculem nosaltres sempre és molt més alta que la que fixa la delegació". "Vox i la delegació del govern de Sánchez coincideixen en la xifra, que cadascú en tregui les conclusions", insisteix Bendodo, unes crítiques a Vox que no han agradat gens a aquest alcalde lleidatà. "Quina vergonya de declaracions", ha escrit a X, abans Twitter, descontent amb què la direcció nacional del seu partit critiqui a la ultradreta. Segons les dades de la delegació del govern espanyol, que coincideixen amb les del partit d'Abascal, hi havia 100.000 persones, mentre que en la convocada per Alberto Núñez Feijóo el mateix organisme va xifrar l'assistència en 40.000 persones, menys de la meitat. 

Feijóo, un "covard"

Aquestes paraules crítiques amb la direcció nacional del PP, que ha utilitzat Vox per atacar el govern espanyol, de Pérez Berenguer no és l'únic cop que el batlle de Gimenells mostra molt clarament el seu desacord amb l'equip de Núñez Feijóo. En una entrevista al mitjà en línia Periodista Digital, que ell mateix ha compartit, ha elevat molt el to contra el líder del seu partit. Després de definir Pedro Sánchez com "el mal", Puigdemont com a "traïdor a la pàtria", Oriol Junqueras com a "messiànic" i Gabriel Rufián com a "pagerol", ha adjudicat a Alberto Núñez Feijóo l'adjectiu de "covard" per descriure'l amb una sola paraula. Pérez Berenguer, que va marxar del PSC i va fitxar pel PP després del pacte entre Units per Avançar i els socialistes, tampoc té bones paraules per Isabel Díaz Ayuso, a qui veu com una "decepció", mentre que d'Abascal en diu que és "el passat". En la mateixa entrevista, parla de la necessitat que a Espanya hi hagi un "canvi de règim" per poder apartar de la governabilitat de l'Estat als independentistes i "fer justícia amb els patriotes". Creu que "la fórmula actual" ha resultat inservible per fer fora a Pedro Sánchez, que podria ser investit aquest mes de novembre amb els vots dels partits independentistes", de La Moncloa i defensa que és el moment de "plantejar debats que havien estat vetats fins ara". 

La voluntat de Feijóo que no agrada als populars catalans 

El fet de descriure com a covard al líder del seu partit té molt a veure amb el fet que la passada setmana el mateix Feijóo reconegués en una conferència a Barcelona que el seu partit havia mantingut contactes indirectes amb el president Carles Puigdemont durant les negociacions per la seva investidura fallida i també va manifestar el seu respecte pel president a l'exili, ja que no el va mentir. Aquestes paraules, sumades al fet de voler "normalitzar les relacions amb el nacionalisme català des de la discrepància" no han agradat gens a l'alcalde de Gimenells. Tampoc al líder del PP català, Alejandro Férnadez, a qui des de la cúpula del partit a Madrid ja busquen un substitut. Des del primer moment en què Feijóo va plantejar la possibilitat de parlar amb Junts ("amb tothom menys amb EH Bildu"), Férnandez s'hi va oposar radicalment.