L'encara alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha anunciat aquest dilluns a la tarda que marxa uns dies al monestir de Montserrat a reflexionar sobre la seva decisió de dimitir després que es filtrés un vídeo seu en estat d'ebrietat a Platja d'Aro. El batlle també ha assegurat que aquest mateix divendres anunciarà la seva decisió d'abandonar o no el càrrec.

Garrido ha fet aquestes declaracions davant de mig miler de persones que s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Manlleu per mostrar el seu suport a l'alcalde. Entre clams com ara "no estàs sol", li han volgut transmetre el seu escalf i demanar-li que no abandoni el càrrec.

El batlle, que va anunciar divendres que plegava després que es difongués el seu vídeo, també ha dit als veïns que a part de meditar la seva la decisió i  també ha comentat que aprofitarà per escriure una nova novel·la sobre la seva situació actual relacionada amb l'impacte de les xarxes socials. Entre els assistents a la concentració de suport hi havia representants d'ERC, però també membres de l'oposició a la corporació municipal. També hi ha estat present la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

La concentració a Manlleu hores més tard que la secció local d'ERC hagi demanat per carta a Garrido que no abandoni el càrrec. ERC Manlleu ho ha demanat en un comunicat en què li reitera el seu suport.

"Lamentem profundament la utilització d'un assumpte privat com a eina d'atac i escarni. Volem transmetre-li ànims i escalf, com hem fet des del primer moment en un assumpte que ens interpel·la", afirmen.