L’alcalde de Dublín i membre del Sinn Féin, Mícheál Mac Donncha, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com a protesta per la persecució dels 712 alcaldes catalans que donen suport al referèndum de l’1 d’octubre.

A la missiva, el batlle de Dublín expressa la seva “profunda preocupació” pels fets, i creu “firmament” que fer possible un “exercici purament democràtic” que desitgen el 80% dels catalans “no hauria de ser mai una raó per perseguir polítics electes”.

En aquest sentit, l’alcalde deixa clar que les “amenaces” i els “casos judicials” contra les autoritats no són resposta a “demandes democràtiques”, i en els seu lloc caldria utilitzar “el marc dels valors democràtics i el diàleg polític”.

El batlle de la capital irlandesa diu que els alcaldes favorables al referèndum “estan protegint els drets fonamentals a la participació política i al vot”. Així, requereix Rajoy i el seu govern que trobin una “solució política a la legítima posició de Catalunya”, i que aturin les amenaces als alcaldes.