El sector més reaccionari d'Espanya ha sortit de la caverna per donar una altra mostra de faltes de respecte i insults cap aquelles persones que no pensen com ells. Aquesta vegada, de nou, des de la televisió ultracatòlica 13TV i contra l'alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, per les seves declaracions en favor del referèndum.

Analfabet, fanàtic, ximple, cavernícola... són alguns dels adjectius que li han dedicat a l'alcalde de la població de la Selva, del PSC i favorable a permetre el vot l'1 d'octubre. En el programa de la nit de la televisió de la Conferència Episcopal espanyola, El cascabel, el presentador i dos dels tertulians es van dedicar a atacar l'alcalde socialista sense límits.

Els autors dels insults són els periodistes Antonio Jiménez i Antonio Pérez Henares i el diplomàtic Inonencio Arias. La conversa puja de to ràpidament i s'arriben a assegurar que l'alcalde de Blanes té la "síndrome d'Estocolm" en relació amb el nacionalisme.

Els desqualificatius a Lupiáñez comencen a partir del minut 7:55 / Youtube

Antonio Jiménez: Que ets de les Alpujarras, nano! És un paio amb un complex de legitimitat d'origen bestial... I s'ha de fer perdonar per haver nascut a Las Alpujarras... Quina barra!

Inocencio Arias: No només té aquest tuf estúpid de superioritat, sinó que és més greu, mostra una ignorància total. És un senyor que no ha viatjat, ni ha llegit, ni ha anat al cinema. Ell estableix que la diferència entre Dinamarca i el Magrib és semblant a la de Catalunya amb la resta d'Espanya. Això és una bestiesa total dita per un analfabet! És una cosa que només pot dir un paio fanatitzat. Aquest senyor de què va?

Antonio Pérez Henares: De vegades els ximples són molt esclaridors, i aquest ha aclarit coses importants, com que ens vol robar i expropiar el vot. La cúpula del PSOE té un embolic mental tan gran amb això de la nació de nacions... Perquè llavors, quina nació em toca a mi? Això és un insult, i això d'aquest senyor és una síndrome d'Estocolm, un intent de fer-se voler pel nacionalisme, que és d'allò més cavernari, antic i d'allò més reaccionari... és un cavernícola! L'independentisme els ha convertit en uns autèntics ignorants.