El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat per al dimarts 4 de juny a les 10:30 hores a l'alcalde d'Agramunt i diputat d'ERC al Parlament, Bernat Solé, perquè declari com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per la seva participació en l'organització de l'1-O.

En una interlocutòria de la Sala Civil i Penal del TSJC, consultat per Europa Press, la magistrada instructora, Mercedes Armas, acorda obrir diligències prèvies i cita l'investigat perquè declari davant del tribunal.

La Sala Civil i Penal va acordar el 21 de març declarar la seva competència per a la instrucció de la causa i, en el seu cas, per a l'enjudiciament de les conductes atribuïdes al diputat per un presumpte delicte de desobediència a l'Autoritat Judicial, després de la denúncia presentada per la Fiscalia Superior de Catalunya.

La Fiscalia Superior de Catalunya es va querellar contra Solé el 12 de febrer davant de la seva presumpta participació en la promoció, organització i celebració del referèndum a la població d'Agramunt.

"Solé i Barril hauria tingut una participació activa en la promoció, organització i celebració del referèndum a la població d'Agramunt de la qual en aquell moment era alcalde, celebrant-se la consulta l'1 d'octubre a l'Escola d'Educació Infantil i Primària Macià-Companys, de titularitat municipal i ubicada en el número 3 de l'avinguda Agustí Ros de l'esmentada localitat", va afirmar el TSJC en decidir investigar-lo.

La interlocutòria recollia que la seva participació, segons denuncia el Ministeri Fiscal, vindria evidenciada arran de la publicació a la revista municipal Sió d'un article titulat 'Perquè hem de participar a l'1-O?' sense firma, en el que suposadament es fa constar que el dia 25 de setembre l'alcalde hauria intervingut en un acte celebrat en el Teatre-casal Agramunt en favor de la promoció, celebració i participació a l'1-O.