El candidat del Partit Popular a Badalona, Xavier García Albiol, ha denunciat en un vídeo a la xarxa social Twitter que veu "sospitós" que la Fiscalia li demani presó pocs mesos abans de les eleccions municipals del 28-M, tal com s’ha conegut aquest dijous. Al mateix temps, Albiol ha retret a l'alcalde actual, Rubén Guijarro, que ell també té una investigació judicial pendent. Segons Albiol, en aquest cas es tractaria d’una qüestió urbanística de quan era regidor d'aquesta cartera a Badalona.

"Sembla que l'alcalde socialista de Badalona va donant lliçons sobre mi a les televisions, però ha oblidat que ell ha estat imputat per prevaricació urbanística amb pena de presó d'1 a 4 anys", ha remarcat el popular a Twitter. "Havíem respectat la presumpció d'innocència, a veure què diu ara sobre ell mateix", ha agregat.

En declaracions a El Periódico, Guijarro ha tret importància a la causa i ha afegit que n'ha demanat l'arxivament. L'alcalde ha assegurat que el seu rival del PP deu tenir "mala consciència" per "enterbolir d'aquesta manera", i sobre la qüestió judicial ha explicat que es tracta d'una "controvèrsia en un criteri de l'organització". Guijarro també ha agregat que "no hi ha escrit d'acusació, ni d'obertura de judici oral, com sí que li passa a ell", en al·lusió a Albiol.

Dos anys i deu mesos de presó

Segons el que han publicat diversos mitjans, la Fiscalia demana a Albiol dos anys i deu mesos de presó i deu anys d'inhabilitació per permetre la instal·lació de dues antenes de telefonia mòbil sense llicència a la comissaria de la Guàrdia Urbana quan era alcalde de Badalona.

Pel que fa al cas de Guijarro, se centra en la tramitació d'uns expedients relatius a l'ús d'uns horts i unes obres presumptament sense permisos a la serralada Marina, espai natural protegit.

A més d’Albiol, que es torna a presentar a les eleccions municipals 2023, del maig vinent, la Fiscalia també acusa regidors del mandat d’Albiol, com el popular Miguel Jurado, exregidor de Seguretat i actual candidat del PP a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet; i també del govern posterior, com ara el republicà Oriol Lladó, tinent d'alcalde d'Urbanisme del 2015 al 2018.

La investigació del cas de les antenes es va concloure per part del jutjat d’instrucció 4 de Badalona l’octubre del 2021, i fins ara no s’ha presentat l’escrit d’acusació de la Fiscalia, segurament pels recursos presentats. Per ara, només ha transcendit la petició de càstig per a l’alcaldable popular a Badalona i els delictes que es demanen per a tots els encausats. En concret, un delicte continuat de prevaricació en concurs amb un delicte continuat de prevaricació urbanística, un delicte de prevaricació ambiental, en la seva modalitat de silenciar la infracció de normes ambientals i no fer inspeccions obligatòries.