Xavier García Albiol ha presentat aquest dissabte la seva candidatura a la presidència del PP, ocupada fins ara per Alicia Sánchez-Camacho, i ha expressat la seva voluntat per tal que el PP català sigui un partit “que guanyi eleccions” i que esdevingui un referent del constitucionalisme.

Albiol ha estat nomenat president del partit amb un 92’9% dels vots. Ara bé, dels 1068 compromisaris que havien de participar en la votació, només ho han fet 782.

Durant la seva intervenció, Albiol ha assegurat que sota el seu mandat el PP català serà el partit de “la convivència i del respecte, i el partit de tots els catalans que estem fins al monyo del procés, de l’independentisme i del referèndum”. Les seves declaracions, en línia amb els parlaments fets pels ponents anteriors, ha estat rebuda amb grans aplaudiments per part dels assistents.

El president del PP català ha combinat durant el seu discurs un to contundent contra l’independentisme i un to més personal. “Quan els nostres néts ens preguntin on erem durant els anys de procés, els podrem dir que vam estar al cantó bo de la història, en el PP, el partit que va plantar cara als què es volien saltar la llei. I els podrem dir que vam guanyar. Guanyarem perquè estem al costat de la democràcia, perquè és el repte no només de la majoria de catalans que volen viure en pau, sinó de la majoria d'espanyols i europeus que no volen aixecar nous murs", ha assegurat Albiol visiblement emocionat. Aplaudiments de nou. Assistents en peu.

Seguint amb aquesta línia més melancòlica, Albiol ha compartit amb els assistents els seus primers anys al partit, com a afiliat del PP de Badalona. El president dels populars ha recordat, amb llàgrimes als ulls, la feina feta pel seu equip a la ciutat d'on va ser alcalde i on el PP va passar de no tenir representació a guanyar les eleccions vint anys després. "Si de jove el meu somni era ser alcalde, avui és la presidència del PP català i l'assumiré amb una enorme il·lusió ", ha assenyalat.

Mentre explicava la seva primera època al partit, Albiol ha assegurat saber què és haver de penjar cartells electorals en els fanals un mateix per falta de pressupost o haver de pagar “de la teva butxaca” un cafè a un veí o amic “per convèncer-lo de que s’afiliï al partit o et voti”.

Avís a navegants

El president ha llançat també un avís als membres del seu partit: “Estem per guanyar eleccions, i no congressos i congressets”. Albiol ha assegurat que si el partit es centra en els interessos personals i en els càrrecs, “difícilment ens podrem centrat en allò que és important”.

Per això ha encoratjat als membres del PP a recuperar posicions i “quan siguem un partit de Govern” el grup ja es podrà dedicar a “altres qüestions”.

Albiol presenta l'Executiva

Alguns dels noms més coneguts de la candidatura són l’actual diputat Santi Rodríguez, com a secretari general; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la seva predecessora, María de los Llanos de Luna; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; l’ex diputat al Congrés, Daniel Serrano