A Xavier Gacia Albiol hi ha una “aspecte” que li preocupa especialment: les pensions. Així ho ha afirmat el candidat del PP a la Generalitat aquest dimarts en un acte al Centro Cultural Galego Saudade de Barcelona, acompanyat del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo. “Vull enviar un missatge de tranquil·litat: mentre Catalunya continui sent Espanya, les pensions al nostre país estan garantides”, ha dit. No obstant això, s’ha volgut dirigir específicament als pensionistes que es plantegen votar opcions independentistes: “Estan posant en risc el seu futur i el de milers i milers de pensionistes”.

El líder dels populars catalans ha plantejat les eleccions del 21-D com un plebiscit entre dues opcions. Per una banda, la de l’independentisme, que crea més “dubtes, incertesa, fugida d’empreses i destrucció de llocs de treball”. Per l’altra, la del Partit Popular, que ha dit que aposta per “una Catalunya integrador, on tornem a la normalitat”. Ha sostingut que “necessitem estabilitat per cosir les ferides a la societat catalana” que ha creat l’independentisme.

És per això que ha fet una crida a la participació el 21 de desembre, dirigint-se especialment a aquells que normalment no se senten interpel·lats per les eleccions al Parlament de Catalunya. “El dia 21 està a les nostres mans decidir continuar avançant en la defensa de la Constitució o tornar al camí dels últims dos anys que ens ha portat a la perdició”, ha avisat. S’ha mostrat convençut que, “si tots anem a votar”, l’unionisme podrà “posar punt i final a aquesta etapa gris”.

En aquest sentit, s’ha reivindicat com l’opció més eficaç per acabar amb el procés. “Potser no som els més simpàtics, ni els més graciosos, ni els més divertits, però el que sí que som és efectius i fiables”, ha defensat Albiol, que ha afegit: “En aquest moment a Catalunya cal gent fiable, seriosa i que tingui clar què té entre mans”. Ha recordat la seva etapa com a alcalde de Badalona i s’ha compromès a traslladar “allò que va fer bé”.

El candidat popular s’ha confessat “orgullós" de l’aplicació de l’article 155, perquè ha suposat la destitució del president Carles Puigdemont, el canvi de la cúpula dels Mossos d’Esquadra i el tancament de “les ambaixades que parlaven malament de Catalunya i Espanya”. Malgrat que el 155 no és “la solució”, per al dirigent del PP “ha significat parar la bogeria independentista”.