L’exalcalde de Badalona Xavier García Albiol (PP) ha apuntat aquest matí que la detenció, ahir, de l’actual alcalde, Àlex Pastor (PSC), per saltar-se el confinament, conduir begut i agredir un mosso era un fet "previsible", perquè "tothom sabia que tenia problemes de dependència".

En declaracions a El Món a Rac1, Albiol ha insistit que "tothom que té coneixement més proper d’aquesta persona —en referència a Pastor— sabia que tenia problemes d’aquest tipus", sense voler especificar de quin tipus de dependència es tractaria, tot i que preguntat sobre si es tractava d’alcoholisme ha respost: "entre d’altres".

Així mateix, Albiol ha assenyalat que va ser un error facilitar-li l’alcaldia gràcies als vots del PP per desbancar Dolors Sabater en l’anterior mandat: "El PSC no va estar a l’alçada de les circumstàncies, em va enganyar".

Per tot plegat, l’exalcade ha apuntat la possibilitat de presentar una moció de censura, i ha recordat que si la resta de partits no signen un acord de majoria absoluta, l’alcaldia li pertocarà a ell en ser el PP la formació més votada en les passades eleccions municipals.