El president del PPC i candidat dels populars el 21-D, Xavier García Albiol, ha criticat la "batalla de galls" entre PSC i Cs per "ocupar la cadira" i els ha reclamat aparcar el debat sobre els possibles pactes postelectorals fins després dels comicis Albiol ha considerat que és una "falta de respecte" que estiguin parlant d'acords postelectorals quan encara no s'han celebrat les eleccions i els ha instat a centrar-se a presentar propostes i a "assumir el compromís que després del 21-D, amb els resultats sobre la taula, treballaran per poder formar un govern constitucionalista que posi punt final a la pitjor etapa de Catalunya".

Per la seva banda, el vicesecretari de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas, ha assegurat que l'endemà de les eleccions seran "molt generosos", posant com a exemple que ja ho van ser al País Basc. Tots dos ho han dit durant la presentació del lema de campanya del PPC per al 21-D: "Espanya és la solució".

El popular ha criticat que des de les files socialistes i de Cs s'estigui parlant els darrers dies de possibles pactes postelectorals per governar Catalunya després del 21-D, ja que ha recordat que les eleccions encara no s'han celebrat. "Jo demano a Cs i PSC una miqueta de respecte als ciutadans, no es pot vendre la pell de l'ós quan les eleccions ni s'han celebrat", ha declarat. 

A més, ha reivindicat que el PPC no ha canviat de criteri "segons cap a on bufa el vent" i ha assegurat que els populars són els que tenen "més credibilitat" de tots els partits que concorren als comicis i els "únics amb experiència en gestió pública a Catalunya". Ha afegit que també són els que tenen "poder interlocutor" amb la resta d'administracions i ha posat en dubte que el president Carles Puigdemont pugui tornar a reunir-se amb autoritats europees o inversors. "Quin tipus de confiança podria traslladar?", s'ha preguntat.

"Espanya és la solució"

Albiol ha explicat el lema de campanya davant les eleccions autonòmiques "més importants" que han viscut Catalunya i l'Estat espanyol perquè està en joc el futur d'ambdues. Ha detallat que el lema triat vol explicar que Espanya és la solució "davant la divisió de la societat catalana que ha provocat l'independentisme, per la recuperació de la confiança empresarial i per retornar la credibilitat en l'economia catalana". 

El popular ha explicat que amb aquest lema pretenen que s'hi vegi reflectida una "majoria social" i un "sentiment de pertinença". Ha afegit que simbolitza l'esperit de la manifestació del passat 8 d'octubre on van sortir al carrer una "majoria silenciosa" de catalans i que va suposar "un abans i un després" a Catalunya. 

D'altra banda, ha dit que la seva candidatura es presenta amb l'objectiu de "recosir" les ferides socials que ha provocat el conflicte entre Catalunya i l'Estat i per posar solució, entre d'altres, a la pèrdua de confiança dels sectors empresarials. En aquest sentit, ha recordat el paquet de mesures que presentaran al Senat amb incentius perquè empreses que han canviat de seu social tornin a Catalunya.