El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha acusat avui el Govern d'utilitzar els atemptats terroristes a favor del procés sobiranista català, cosa que ha confessat que el "cabreja i indigna", i ha defensat les mesures de control als imams, com una "acceptació mínima de normes i costums d'Occident".

En declaracions a RNE, Albiol ha elogiat l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que "han demostrat que estan a l'altura", però s'ha mostrat "preocupat" per "la utilització política que se li vol donar per part del Govern i el seu entorn" a "aquest bon treball, més enllà d'algunes llacunes prèvies que semblen haver existit i que s'hauran d'aclarir".

Així, mentre "els partits constitucionalistes han donat un exemple de responsabilitat", al·ludint al PP, Ciutadans i socialistes, "en canvi, des de l'entorn del Govern i membres de l'estructura de la Generalitat s'ha intentat utilitzar el que estava ocorrent a favor del procés".

"Aquestes sortides de to i la utilització política des de persones de la Generalitat són les que ens cabregen i indignen", ha afirmat Albiol, que sobre l'actuació dels Mossos ha opinat que "és evident que en algunes qüestions no s'ha estat l'afortunat i diligent que sembla i no s'han avaluat determinats riscos", dubtes que en tot cas "no entelen el seu èxit policial".

Com també ha criticat que el director dels Mossos "hagi desaparegut" durant els dies posteriors a l'atemptat; o ha qualificat de "mesquí, injust, maltractament i insult" que es lliuri la Medalla d'Honor del Parlament als Mossos i s'hagi exclòs la Policia Nacional i Guàrdia Civil per "qüestions ideològiques".

Sobre mesures per fer front al terrorisme, ha considerat que "la societat occidental i europea, per qüestions històriques, és una societat acomplexada", pel que ha defensat "mesures de control" a imams en arribar a Espanya, com que "passin controls conforme accepten els valors, lleis, normes i costums d'Occident".

I sobre la instal·lació de pilons a Barcelona, ha dit que si hagués estat un alcalde del PP qui no els hagués instal·lat, "ara estaria crucificat a la plaça de l'ajuntament i tota l'esquerra hagués sortit al carrer a demanar el seu cap", i ha acusat l'alcaldessa Ada Colau de "primar l'estètica sobre la seguretat".

Pel que fa al futur del procés independentista, ha "lamentat" que els atemptats "no faran canviar el full de ruta" del sobiranisme, però ha deixat clar que el "referèndum no se celebrarà", a més a més que "diguin el que diguin, la Generalitat no té urnes, ni cens, ni majoria social, ni suport internacional".

Contra qui carrega?

A la sortida d’un ple extraordinari al Parlament per condemnar els atemptats, Albiol ha carregat contra els membres de la Generalitat per “portar els atemptats al terreny independentista”. En concret ha acusat el cap de comunicació del president de la Generalitat, Pere Martí, i director de l’Escola d'Administració Pública de Catalunya de la Generalitat i també col·laborador d’El Nacional, Agustí Colomines, “d’utilitzar l'atemptat a favor del procés”.