El líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest dijous que portaran les paraules de Santi Vidal a la Fiscalia. Ho ha assegurat després que es difongués un vídeo on el senador d'ERC assegura, en una de les seves conferències, que "el Govern ja té totes les dades fiscals dels catalans, il·legalment".

A aquestes paraules de Vidal, desvetllades per El País i que el Govern ja ha desmentit, se sumen a les que també ha pronunciat afirmant que "ja s'està formant" una unitat dels Mossos "especialitzada en investigació i contraespionatge" en un país de fora d'Europa o que el Govern "ja sap" quins jutges continuaran treballant a la Catalunya independent i quins no.

Les paraules de Vidal també han provocat que el grup de CSQP hagi demanat la compareixença del vicepresident, Oriol Junqueras, al Parlament per donar explicacions sobre el senador d'ERC. A la petició de compareixença, CSQP cita concretament les paraules de Vidal on afirma que la Generalitat "duu a terme actuacions secretes, algunes il·legals, per preparar Catalunya de cara a la independència".

També la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat que exigiran "explicacions urgents" del President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Per acabar, el PSC també ha anunciat que demanarà explicacions "al màxim nivell" per les afirmacions de Vidal. Els socialistes demanen la compareixença del conseller d'Exteriors, Raül Romeva, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el conseller de Justícia, Carles Mundó.