El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dissabte que la justícia no es deixa condicionar per les pressions polítiques o socials i que els magistrats prenen les decisions que "més convenen" per respectar l'estat de dret. Albiol ha respost així a les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha avisat que "un ambient d'hostilitat i ruptura" pot condicionar el judici de l'1-O.

Això sí, el popular ha expressat el seu temor en el fet que el govern espanyol pugui instar la Fiscalia a rebaixar les acusacions dels processats per l'1-O "per intentar agradar" als líders independentistes.

En una trobada a Blanes en què ha denunciat els "insults" que ha patit un restaurador per part del CDR de Blanes per "no permetre'ls que pengessin llaços grocs a la terrassa del local", Albiol ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que actuï "amb responsabilitat" i "rebaixi" el clima de tensió. "Amb l'enfrontament social que sembla que busca no surt beneficiat ningú", ha criticat.