Xavier García Albiol augura "un mal Govern" com ho va ser, diu, el govern tripartit, pel seu gran nombre de conselleries "quan a Europa es tendeix a la simplificació". El líder del grup popular al Parlament ha lamentat que "es prioritzin quotes de poder partidistes per sobre del govern al servei de la gent", i ha demanat d'on sortiran els recursos econòmics de les polítiques que vol portar a terme el nou Executiu català.

Albiol ha carregat contra la decisió de la Generalitat de retirar-se de processos judicials contra activistes, a qui ha anomenat "terroristes de carrer", i ha retret a algú de la CUP que ha rigut que "segur que ningú li ha vingut a trencar res a casa seva". En aquest sentit, ha anunciat que el PP presentarà una iniciativa perquè el Parlament forci al Govern a mantenir-se com a acusació particular en aquestes causes.

El popular també ha criticat que la publicació Catalonia Today hagi rebut subvencions estant al càrrec de la seva direcció la dona del president de la Generalitat, i ha anunciat que presentarà una proposta perquè cap empresa de polític en actiu o el seu cònjuge puguin rebre subvencions públiques.