El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha dit avui que la decisió dels tribunals alemanys de deixar en llibertat Carles Puigdemont és "un cop molt dur" perquè l'independentisme "ho està venent com un triomf", però ha mostrat la seva confiança en els recursos del jutge Pablo Llarena.

En arribar a la convenció nacional que el PP celebra a Sevilla, Albiol ha dit als periodistes que han de respectar la justícia alemanya, però ha explicat que per als catalans que se senten espanyols i per a la resta del país "és un cop molt dur". Ha advertit que "en termes d'un partit de bàsquet, el que han guanyat és un quart, però encara queden tres quarts i el partit no l'han guanyat".

El dirigent del PP català ha afirmat que està convençut que el jutge "sabrà utilitzar els recursos que té a la seva disposició" i presentar els recursos corresponents davant les autoritats europees. "Espero i desitjo que tornin a posar les coses al seu lloc, perquè és una mala notícia per a aquells que respectem l'estat de dret, que estem patint les conseqüències de la provocació constant per part de l'independentisme".