El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha acusat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, de "crear inestabilitat institucional i de faltar al respecte als votants del PP" quan demana el cap de Mariano Rajoy. "Rivera el que ha de fer és dedicar-se a explicar les seves propostes i dir si descarta formar un pacte de perdedors per governar Espanya", ha dit aquest matí en una roda de premsa a la seu del PP de Barcelona. 

El dirigent popular ha advertit Ciutadans que "els espanyols no acceptaran, per segona vegada, un pacte amb Sánchez fet en un despatx a les fosques". En aquest punt, Albiol també s'ha mostrat convençut que, després del comportament de Ciutadans, alguns dels votants que van fer confiança a Rivera tornin a votar el PP. 

Preparant la campanya

Albiol ha anunciat que el secretari general del partit, Jordi Cornet, coordinarà la campanya electoral amb Ramon Riera i Alberto Fernández-Díaz, i que l'objectiu és explicar al votant "les conseqüències d'un govern sense el PP". 

"Només hi ha dues opcions: un govern del PP amb els partits constitucionalistes i un govern que margini el PP i que, tant sí com no, ha de comptar amb el suport actiu de Podemos i els partits independentistes", ha dit. 

En un altre ordre de coses, Albiol ha proposat una entesa entre tots els partits polítics per reduir la despesa en publicitat electoral. "Els proposo que no ens gastem ni un euro en tanques, banderoles i cartells al carrer".