La presidenta del grup de CatECP, Jéssica Albiach, ha replicat al diputat i coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que els comuns no pensen en una aliança electoral amb ERC de cara a les eleccions espanyoles. Així ho ha manifestat en roda de premsa des del Parlament després que Nuet, a través d'un document impulsat com a secretari general de Comunistes de Catalunya, hagi apostat per explorar una candidatura conjunta de comuns i ERC a les eleccions espanyoles del 28 d'abril.

A més, Albiach ha destacat que el líder d'IU, Alberto Garzón, ha estat "molt clar" aquest cap de setmana apostant per repetir l'aliança amb Podem i ha donat per fet que EUiA formarà part d'aquesta coalició electoral. Quan se li ha preguntat per si li sembla bé que decideixi Garzón sense haver consultat les bases, ha respost que "no entra a valorar qüestions internes d'un partit".

Albiach ha defensat que els comuns tenen un projecte de país "molt clar" basat en el "blindatge de drets socials, el referèndum i la lluita contra la repressió". En aquest sentit, ha reivindicat que aquest espai "és més necessari que mai" i ha descartat una coalició amb ERC a les eleccions del 28-A. 

La presidenta del grup de CatECP ha afirmat que EUiA haurà de resoldre les seves qüestions internament i ha posat l'accent en el fet que Garzón ja ha dit que formaran part d'una coalició electoral amb Podem.

Missatge a Alamany

Pel que fa a Alamany, que la setmana passada va deixar el grup de CatECP, Albiach ha insistit que hauria de renunciar a l'acta per "coherència" i ha atribuït la decisió d'Alamany a projectes personals i desvinculant-la de "diferències ideològiques". Una prova d'això és, segons Albiach, que el mateix dia que Alamany denunciava que els comuns no han tingut prou fermesa en la lluita contra la repressió, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada del tercer tinent d'alcalde, Jaume Asens, estava a les portes del Tribunal Suprem (TS) denunciant un judici "que no s'hauria d'haver produït mai". 

Albiach ha demanat que "no es barregin les coses" i ha desvinculat el cas d'Alamany amb la marxa de Xavier Domènech per "motius personals". En aquest sentit, ha afegit que els diferències són "evidents". 

Pel que fa a la possibilitat que en alguns municipis es presentin a les eleccions municipals del maig més d'una llista de l'espai dels comuns, Albiach ha considerat que s'ha de "naturalitzar" l'autonomia municipal i ha assenyalat que els comuns és un projecte nou i que hi ha persones de diferents tradicions.