La líder de Catalunya En Comú-Podem, Jéssica Albiach, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui eleccions abans que pugui arribar a ser inhabilitat. "No seria una bona notícia que les pròximes eleccions estiguin convocades pel Suprem", ha dit en roda de premsa al Parlament. En aquest sentit, ha emplaçat el cap de l'executiu a convocar comicis "amb la màxima celeritat" un cop estigui "encarrilada" la resposta a la pandèmia. D'altra banda, Albiach ha criticat la convocatòria de l'ANC per la Diada i s'ha queixat que tenen un plantejament "sectari i reduccionista". Albiach, que ha defensat el dret a manifestació, ha explicat que participaran en tots els actes "oficials".

 

En relació amb l'executiu, la líder dels comuns ha lamentat que cada vegada hi ha "més divisió" i ha assegurat que ara mateix a Catalunya "hi ha tres governs", amb la disputa entre ERC i JxCat i, dins d'aquests darrers, entre Junts i el PDeCAT.

Tornada a l'escola

Els comuns també han reclamat al Departament d'Educació que doni més detalls sobre la tornada a l'escola i, a 15 dies de l'inici del curs, han lamentat que el Govern "no ha fet els deures". Concretament, han reclamat que la baixada de ràtios que va anunciar l'executiu no sigui "real i planificada" i han avisat que no es pot deixar tota la responsabilitat als centres.

D'altra banda, els comuns han apostat per garantir la presencialitat per tal d'evitar desigualtats, garantir les mesures de prevenció i salut tant per a treballadors com per a alumnes i famílies, més recursos a educació i recuperar la sisena hora. També han demanat saber com s'encararan les possibles quarantenes de grups a escoles i com es continuarà amb l'aprenentatge en aquests casos.