La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha alertat Junts que "es preparin per deixar la Generalitat" i ha acusat alguns dels seus candidats, entre ells, Joan Canadell, de fer declaracions "xenòfobes", tot i que no ha concretat a què es referia. 

Durant l'acte de campanya d'avui a Santa Coloma de Gramenet, on també hi han participat el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Albiach ha assegurat que "la legislatura vinent pot ser pitjor" atès que hi ha alguns membres de la formació de Borràs que tenen posicionaments propers al "nacionalisme excloent, la xenofòbia i el supremacisme". "Això no té res a veure amb la nostra Catalunya ni amb el futur ni els valors republicans que sustenten el país", ha afegit.

"L'altre dia, la senyora Borràs deia que Canadell era una persona preparada, i que si fos per ella, estaria al pròxim Govern de la Generalitat, jo els hi dic que es preparin per deixar el Palau del Govern la Generalitat, s'ha acabat", ha avisat la candidata dels comuns. 

Ha assegurat també que el "problema" de Junts "no és aïllat", sinó "estructural" i ha lamentat la disposició d'ERC a pactar amb aquests. 

D'altra banda, la candidata a la presidència del Govern ha fet una crida a la població per tal de concentrar el vot d'esquerres en els comuns. Segons ella, aquesta opció que "val triple", ja que es tracta d'una garantia d'un govern progressista, que farà polítiques socials amb "la gent al centre" i que farà la funció d'escut contra l'extrema dreta del partit de Vox.

Segons ella, de cara a les eleccions del 14-F, "tenim clar que un govern d'esquerres és l'única eina perquè les classes populars puguin tirar endavant" i ha assegurat que els comuns lluitaran per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya i per fer polítiques socials. 

Albiach demana a la població deixar enrere "el desgovern de Junts i ERC"

Albiach ha demanat que la població deixi enrere "el desgovern de Junts i ERC, les privatitzacions, la precarietat, la paràlisi i l'aïllament". "Som les úniques ho podem fer possible, un govern amb En Comú Podem és l'única alternativa a aquest desgovern", ha declarat. Poc després ha lamentat "les misèries i retrets polítics" que, assegura, són constants. També ha posicionat el partit com l'únic de vot "segur" per fer un "canvi i un govern d'esquerres". 

 

Imatge principal, Jéssica Albiach durant l'acte de campanya d'En Comú Podem a Santa Coloma de Gramenet / ACN