La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat al Govern que se centri en el traspàs de Rodalies i deixi enrere el projecte d'ampliació del Prat, després que aquest dimecres hagi comparegut a la comissió de Territori del Parlament el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i hagi posat sobre la taula la necessitat de reobrir negociacions amb l'Estat per la inversió de l'aeroport barceloní. 

En una atenció als mitjans des de Mataró, on Albiach ha assistit a la inauguració d'un nou local dels comuns, ha qüestionat les paraules del vicepresident quan ha afirmat que el Govern vol tenir "l'aeroport més verd d'Europa": "Com pensa reduir les emissions de CO2 si no es redueix el nombre de vols del Prat? És un oxímoron", ha etzibat Albiach. 

Per aquest motiu ha emplaçat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a presentar un "pla per al traspàs de Rodalies": "Davant aquesta gent que només parla de receptes del passat i només vol ressuscitar projectes ja enterrats i morts, volem parlar de mobilitat sostenible, de fer de Catalunya un país de trens", ha reivindicat Albiach. 

Moció de censura contra Albiol

També des de Mataró la líder dels comuns ha fet una crida urgent a "tots els partits democràtics de Badalona" per presentar una moció de censura contra l'alcalde de Barcelona, Xavier García Albiol, després que aquest matí hagi transcendit que figura en els anomenats Papers de Pandora, i que marca com el dirigent popular va rebre l'any 2005 un poder general d'una societat.

Albiach ha assenyalat que a Badalona és possible una alternativa, i per això ha demanat als partits que treballin de manera ràpida: "No hi ha excuses per no entendre's i per aconseguir que els badalonins i badalonines tinguin una alcaldessa o alcalde que no els faci passar vergonya", i ha afegit que no pot ser que la ciutat sigui governada per un alcalde imputat i un partit "confessament corrupte".

Així mateix, ha dit que el govern alternatiu haurà d'estar "al servei de les majories", i ha reivindicat que aquesta moció és "una qüestió d'higiene democràtica": "Òbviament no podem restar quiets davant aquesta notícia, us he de dir que tampoc ens ha sorprès tant perquè estem parlant d'una persona que ja està imputada, estem parlant del Partit Popular, que sabem que és un partit que està tacat de corrupció fins a la medul·la", ha reiterat Albiach.

Les declaracions d'Albiach arriben després que García Albiol hagi admès que va rebre aquest poder general d'una societat a Belize, un petit paradís fiscal de l'Amèrica central, oberta des d'Andorra. En un comunicat, l'alcalde badaloní ha explicat que va acceptar que se li atorgués el poder de la companyia, que havia d'emprendre projectes empresarials. Segons Garcia Albiol, el projecte "va quedar sense recorregut" i ha defensat que no se'n va beneficiar. "Sóc una persona seriosa i honrada", ha recalcat.