La líder de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat ERC de fer demagògia. Ho ha dit aquest dilluns en resposta a la petició del president d'aquest partit al Parlament, Sergi Sabrià, que va afirmar que li agradaria que els comuns fessin "un pas endavant" en favor del dret a decidir i participessin en un "govern fort".

Albiach els ha recordat que saben "perfectament que no entrarem en un govern amb JxCat" i els ha recomanat centrar els esforços a buscar una "sortida expansiva" que passi pel "diàleg i la negociació". També ha tornat a insistir al president del Parlament, Roger Torrent, en la necessitat d'una reunió amb tots els partits per abordar "les mesures de seguretat" dels comicis del 14-F.

Per Albiach les pròximes eleccions a Catalunya han de servir per "obrir una nova etapa". En aquest sentit, ha recordat que cal posar el focus en "blindar els drets socials, trobar una sortida a les diverses crisis i afrontar els problemes a través de la cooperació". És per aquest motiu que els comuns no entenen les propostes d'alguns representants d'ERC, ja que consideren que "coneixen perfectament els nostres posicionaments".

La formació creu que JxCat forma part del "passat" i que les solucions que donen, són en realitat "obstacles i traves". "Seria bo que ERC deixés de mirar a JxCat i mirés les forces progressistes per donar una sortida diferent a la crisi que travessa el país" ha apuntat la presidenta dels comuns. De fet, davant la possibilitat que el president Carles Puigdemont pugui ser un candidat efectiu, Albiach no ha volgut entrar a valorar "les primàries dels altres partits". Això sí, opina que la ciutadania "mereix saber" qui serà el president del Govern.

Comissió d'investigació sobre la monarquia

Per altra banda, Albiach ha explicat que busquen suports per tornar a portar al Congrés dels Diputats una comissió d'investigació sobre la monarquia, ja que considera que no es pot "normalitzar la corrupció" d'una institució que ha catalogat de "fallida".

"Cada setmana coneixem nous casos de corrupció que afecten la institució de la monarquia" ha lamentat. D'aquesta manera sosté que, segons les informacions publicades, "Joan Carles I tenia diners a mig món". "Si aquests escàndols ja serien greus en una situació de normalitat", en un context de pandèmia, ha assegurat que "encara són més dolorosos".