El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha afirmat que li agradaria que els comuns fessin un "pas endavant" en favor del dret a decidir i volguessin participar de la governabilitat a partir d'un "govern fort".

"Les opcions de govern són molt poques a dia d'avui", ha recordat Sabrià abans d'insistir en que el seu partit no pactarà "amb els que no condemnen la repressió". D'aquesta manera, el dirigent d'ERC ha deixat clar, en declaracions al programa L'hemicicle de Catalunya Informació, que no pactaran amb el Partit Socialista (PSC). 

L'operació Volhov

Sobre l'operació Volhov, Sabrià ha assegurat que s'emprendran totes les accions legals que facin falta i que "no renunciarem a defensar-nos". En la mateixa línia, es va expressar aquest dimecres el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès que va anunciar que portarien l'operació a la justícia. "S'han vulnerat drets fonamentals", va indicar. 

A més a més, Aragonès va negar totes les acusacions de corrupció recordant que no hi ha cap contractació pública amb cap de les persones investigades ni cap creació de "comitè de crisi paral·lel".

"La legislatura més difícil"

Durant l'entrevista, Sabrià ha reconegut que aquesta darrera ha estat la més difícil de les tres que fa que està al Parlament i ha explicat que, entre d'altres coses, es deu al fet d'haver "hagut de recuperar les institucions després de l'aplicació de l'article 155 i tornar-les a posar al servei de la ciutadania".

Pel que fa a la possibilitat que l'independentisme superi el 50% dels vots en les pròximes eleccions, ha dit que suposaria passar de la majoria política a la majoria social. Ha admès que això no portaria a la independència directament ni regalaria un referèndum però ha dit que suposaria "ser més forts i estar més a prop".

L'indult

Finalment, el president d'ERC al Parlament s'ha referit a la possibilitat d'un indult pels presos polítics i ha traslladat tota la responsabilitat a l'executiu espanyol: "Si volguessin demà mateix podrien firmar un paper i indultar els presos".

Ara bé, tot i assegurar que es mor de ganes de retrobar-se amb els seus companys, ha subratllat "la solució final és l'amnistia perquè a part dels presos hi ha molta més gent que pateix repressió".