Tranquil·litat i calma. Això és el que demana la líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, davant del recurs de Vox, Cs i PP al Consell de Garanties Estatutàries per la nova llei del català a l'escola. "El recurs tindrà les cames molt curtes. Aquesta gent només vol judicialitzar-ho tot, és la seva manera de fer política", ha exposat Albiach en una entrevista a RN4. La decisió de les formacions de dreta i extrema dreta de l'hemicicle català va arribar in extremis i ha despertat polseguera. Tanmateix, la líder dels comuns es mostra convençuda que el recurs no anirà enlloc: "És una llei molt ben travada i sòlida, per això demanaria calma". Per acabar de tranquil·litzar els oients, Albiach ha apuntat que, "si fos necessari", el Govern es reuniria el pròxim dilluns per aprovar el decret i tenir així la primera mesura per fer front la sentència del 25%. Per què el dilluns específicament? Perquè dimarts acaba el termini fixat TSJC.

Tot plegat, ha remarcat la líder dels comuns, es faria abans que el recurs de Vox, Cs i PP arribés a cap port. Un recurs que Albiach ha recordat que encara no han presentat. "Encara no l'han registrat, potser es volen esperar per empipar més", ha afirmat. També ha assenyalat la hipocresia de Vox amb aquest moviment contra la nova llei del català a les escoles: "Fins ara, el Consell de Garanties Estatutàries era un xiringuito català". El partit d'extrema dreta ha estat molt dur amb aquest òrgan, però ara acompanya a Cs i PP per trucar a la seva porta. 

Albiach s'ha mostrat satisfeta amb l'acord que finalment ha agrupat ERC, PSC, comuns i Junts. Respecte a la darrera formació ha assegurat: "Un cop algú s’aixeca de la taula és molt difícil tornar a seure's i això se'ls ha de reconèixer". Malgrat això també ha assegurat que va ser l'ultimàtum que ERC, PSC i comuns va donar a Junts va ser el que els va fer tornar a la taula de negociació. Albiach també ha parlat del paper de la CUP i ha afirmat: "Dir que estem acabant amb la immersió és una barbaritat. Haurien de rectificar". 

Un any del nou Govern

Albiach no valora positivament l'any que ha complert el Govern. Ha considerat que no s'avança prou i entre els principals esculls que ha assenyalat ha estat la mateixa relació amb els socis. "Penso que Junts és cada vegada una força més imprevisible. Tenir socis a junts en algunes coses no crec que sigui un bon negoci", ha assegurat i ha afegit en to distes: "Com diuen de vegades, la cap de l'oposició és Laura Borràs". A més, ha retret que el Govern de Pere Aragonès s'anuncia fa un any com el "Govern de les transformacions", però per la líder dels comuns ha acabat sent "el Govern de la resignació".