El líder del Partit Popular i candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Nuñez Feijóo, ha triat Catalunya per encetar la campanya de les eleccions generals del 23-J. Concretament, ha escollit Castelldefels, localitat governada pel seu company de partit, Manuel Reyes. Així, segons ha avançat El Periódico, tornarà a la localitat després de trepitjar-la el passat 28 de maig amb motiu d'un acte electoral en clau municipal. L'elecció de Castelldefels no és casual. Allà, en les darreres municipals, Reyes va aconseguir va quedar-se a un regidor de la majoria absoluta, però va aconseguir la vara d'alcalde gràcies a un pacte amb un exregidor del PSC.

🔴Debats electorals de les eleccions generals 2023: Quan són i on veure'ls a la TV

✉️Quin és l'últim dia per votar per correu a les eleccions generals 2023?

🗳️Consulta aquí si ets membre d'una mesa electoral a les eleccions generals 2023

Reyes és una de les principals veus del partit a Catalunya. N'és prova el fet que, a més d'alcalde d'aquesta ciutat de 67.307 habitants, és president del partit a la demarcació de Barcelona. I, alhora, és una de les veus que sona per rellevar el tarragoní Alejandro Fernández com a president del PP català. Així doncs, s'espera que aquesta visita a Castelldefels no sigui l'única que Feijóo fa a Catalunya. És previsible que torni per deixar-se veure a Barcelona.

Fracassa l'intent de Feijóo de fitxar Arrimadas per a les generals

Alberto Núñez Feijóo ha fracassat en el seu intent de fitxar Inés Arrimadas per la llista del PP a Madrid de cara a les eleccions generals del 23 de juliol. Així, segons el mitjà The Objective, finalment, la segona plaça de la llista l'ocuparà Marta Rivera de la Cruz, una altra exdirigent de Ciutadans. Després de la desfeta del partit taronja a les eleccions municipals del 28 maig, Arrimadas va apostar perquè el partit no concorregués a les generals, cosa que beneficia el PP i que el mateix Feijóo va agrair públicament.

El passat 1 de juny, Arrimadas va anunciar en roda de premsa des del Congrés dels Diputats que abandonava la política i que no entraria a formar part del PP. Però, tal com explica el mitjà esmentat, Feijóo no va perdre l'esperança en veure que l'exdirigent taronja no renunciava a l'acta de diputada i que continuava a la Diputació Permanent del Congrés fins a acabar la legislatura. I és que Feijóo vol més "veus femenines" a l'hemicicle. Però Arrimadas, com la seva excompanya de partit i exvicealcaldesa de Madrid, Begoña Villacís, ha renunciat al PP.