Alberto Casero exdiputat del Partit Popular, va ser una de les figures públiques més mediàtiques del partit per les seves equivocacions a l'hora de votar al Congrés dels Diputats, sent la més famosa la que va permetre aprovar la reforma laboral. Malgrat aquests errors, Casero va deixar el seu escó quan es va anunciar que havia estat processat per delictes de prevaricació i malversació quan era alcalde de Trujillo (Extremadura). Aquest dimarts, Casero ha arribat un acord amb la Fiscalia per tancar el cas. Amb aquest acord accepta una condemna d'un any i nou mesos de presó, sis d'inhabilitació i l'abonament d'una indemnització de 70.000 euros

Aquest és l'acord de conformitat amb el qual les parts han arribat aquest dimarts a la vista prèvia que s'ha celebrat a l'Audiència Provincial de Càceres. L'advocat de Casero ha demanat la suspensió de la pena de presó i el president del tribunal ha advertit a l'exdiputat del PP que no podrà cometre cap delicte en el termini de cinc anys, perquè es podria revocar la suspensió de presó. 

"No s'està mai satisfet per això, però les coses són com són", ha dit Casero a la sortida de l'Audiència Provincial de Càceres després de l'acord. Tanmateix, l'acord rebaixa significativament la petició de pena que feia la Fiscalia. Alcalde de Trujillo entre el 2011 i el 2019, Alberto Casero s'enfrontava, d'acord amb l'escrit de la Fiscalia, a vuit anys de presó, la inhabilitació absoluta durant 20 anys i al pagament d'una indemnització propera als 70.000 euros al consistori. Aquesta causa té l'origen al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Trujillo, que va obrir diligències prèvies en virtut d'una denúncia de la Fiscalia relativa a contractes, acords o convenis concertats amb tercers per part de Casero. 

Lluny del Congrés 

Quan es va donar a conèixer que seria processat Casero, va fer un pas al costat de la política activa i va deixar l'acta de diputat, perdent així l'aforament. Ja en aquell moment Casero va admetre que la tramitació dels contractes que s'investigaven "no havia seguit els procediments administratius pertinents", però va defensar que "en cap cas" suposaven "una desviació de poder".  Va afirmar que no havia comès prevaricació "tot i que pogués haver-hi problemes administratius en els acords i contractes" investigats, que va atribuir a la precarietat dels serveis de l'Ajuntament.

Casero compta amb una llarga carrera a les files dels populars. A més d'alcalde de Trujillo i diputat, va ser responsable d'organització del PP sota el lideratge de Pablo Casado i mà dreta del llavors secretari general, Teodoro García Egea. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!