L'Audiència de Madrid ha rebutjat admetre a tràmit una querella que va presentar el líder de Cs, Albert Rivera, contra el raper Valtònyc, exiliat a Bèlgica, per un tuit que aquest va fer criticant el polític. L'Audiència l'ha emparat en la llibertat d'expressió.

L'Audiència Provincial de Madrid ha confirmat d'aquesta manera la decisió del jutge d'Instrucció número 34 d'aquesta ciutat d'inadmetre a tràmit una querella del president de Ciutadans, per un tuit que va considerar que incitava a l'odi.

Els fets tenen l'origen en el 6 de juliol del 2018 quan Rivera va publicar en el seu compte de Twitter un tuit sobre "la dignitat" en el qual afirmava que està "en el respecte a les lleis democràtiques".

Valtònyc el va replicar escrivint: "Per a tu les concentracions pacífiques són rebel·lió i sedició. Votar perquè el poble opini és un cop d'estat i la resistència pacífica, kaleborroka i terrorisme. Lliçons mínimes. Ja sabem que a tu et va el terrorisme patronal, m'ho ha dit el teu camell".

A la sentència, els magistrats recalquen que la intenció del raper és "descalificadora" i "inadmissible en termes dialèctics", però afirmen que està emparada en "la llibertat d'expressió i de crítica política". I no hi veuen delicte d'odi. També apunten que la referència al camell hauria de tenir un mínim de credibilitat per ser acusació.