El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimecres que la "convergència ideològica i de valors constitucionals" amb l'exprimer ministre francès Manuel Valls, que es presentarà a les pròximes eleccions municipals a Barcelona donat suport per Ciutadanss, és "absoluta", i ha restat importància a la fórmula concreta d'aquesta candidatura.

Rivera, en roda de premsa al Congrés dels Diputats, ha dit sentir-se "molt orgullós" que Valls "hagi fet el pas de voler ser alcalde" de Barcelona, que és la ciutat natal d'ambdós, "la segona capital més important d'Espanya i la capital de Catalunya". "És un pas valent que l'honora", ha afegit

Al seu parer la candidatura de Valls representa "una gran notícia per als demòcrates espanyols" perquè l'exprimer ministre francès va a "defensar els valors constitucionals i una Barcelona oberta, cosmopolita i que miri a Europa".

"Mala notícia per als separatistes"

En canvi, ha afegit, suposa "una mala notícia per als separatistes i els populistes" que "saben que es pot recuperar Barcelona, que podem tornar a guanyar els constitucionalistes i tenir "un alcalde que no posi llaços grocs com Colau", que "tendeixi la mà transversalment a tots els catalans i barcelonins constitucionalistes i que parli bé d'Espanya".

Rivera ha defensat que per a Ciutadans això és "una oportunitat de col·laborar per recuperar Barcelona per al constitucionalisme". "Només veig virtuts en una candidatura com aquesta", ha assegurat el líder de la formació taronja, que en l'acte de Valls d'aquest dimarts només va estar representada pel diputat del Parlament català Nacho Martín Blanco.

Manuel Valls

Respecte al paper de Cs en aquesta candidatura, que incorporarà també a "gent de la societat civil i independents", ha dit que les "fórmules jurídiques i polítiques" es discutiran en els propers mesos i que això no suposarà un obstacle que impedeixi de "lluitar per la victòria" en els comicis municipals de maig.

Problemes interns

Rivera no creu que es vagin a generar problemes interns en Ciutadans perquè el que volen els votants i militants és "guanyar Barcelona" i això Valls pot aconseguir-ho. Per això no li importa que Cs com a partit tingui un regidor més o un menys en l'Ajuntament i, en qualsevol cas, ha indicat que el polític francès promou els mateixos valors que defensen ells.

També ha assenyalat que en les llistes electorals de Cs n'hi ha hagut molts d'independents, com Juan Carlos Girauta, actual portaveu en el Congrés, o Francisco de la Torre, portaveu en la Comissió d'Hisenda. "És ja un signe de normalitat en Ciutadans que a les candidatures hi hagi persones independents", que a més "han representat els valors de Ciutadans igual o millor que gent amb el carnet a la boca", ha argumentat.

Respecte a la ideologia de Valls, el líder de Ciutadans ho ha definit com "una persona progressista i nosaltres també, som un partit progressista liberal", ha explicat, destacant igualment els valors d'"igualtat" i "europeisme" que defineixen els plantejaments de Valls.