L’embolic del currículum acadèmic d’Albert Rivera es complica una mica més, i això ha obert el dubte de si el president de Ciutadans hauria de dimitir. Rivera no només no seria doctor en Dret Constitucional com l’any 2015 s’indicava en una biografia publicada pel Cercle d’Economia, sinó que tampoc seria doctorand en la mateixa especialitat tal com a dia d’avui indica el web de Ciutadans.

Aquestes possibles irregularitats en el currículum de Rivera contradiuen frontalment els Compromisos per a la regeneració democràtica que va presentar Cs, que és molt clar en aquests casos. "Apartar de qualsevol càrrec públic o de partit tot aquell representant que hagi falsificat o enganyat en relació al seu currículum o a la seva qualificació professional o acadèmica", assenyala com un dels criteris de Ciutadans.

En el cas d'aplicar aquest compromís, Rivera hauria de dimitir de president de Cs i de diputat al Congrés.

L’any 2015 s'assegurava que Albert Rivera estava en possessió de dos màsters, un en Màrqueting Polític per la Universitat George Washington dels Estats Units, i un altre en Dret per la Universitat Ramon Llull-Esade, a més d’un doctorat en Dret Constitucional per la Universitat de Barcelona i finalment una llicenciatura en Dret a la Universitat Ramon Llull-Esade.

Un any més tard, el 2016, el doctorat ja havia caigut de la seva biografia i el màster dels Estats Units s’havia reconvertit en un simple curs de Màrqueting Polític, un fet que ja va fer arrufar el nas a més d’un.

El cas és que en l’actualitat el seu currículum oficial com a diputat del Congrés dels Diputats encara s’ha aprimat més i només és un simple llicenciat en Dret. [Aquest currículum ha estat modificat posteriorment a l'edició d'aquesta informació].

Tot fa pensar que el currículum de Rivera va patir els efectes de la depuració de currículums que va haver-hi arran de l’afer Cifuentes, però el cert és que a la biografia oficial de Rivera com a diputat del Parlament de Catalunya durant la desena legislatura (2012-2015) apareix, a més de la llicenciatura en Dret, un màster per Esade i s’esmenta que va cursar estudis de doctorat en Dret Constitucional, però a la UAB, no a la UB, i no s’especifica si es va doctorar o no. Al web de Ciutadans, en canvi, s'especifica que és doctorand, és a dir, que ha començat el doctorat però que no l'ha acabat. La rectora de la UAB ho ha negat.