El parlament d'Albano Dante Fachin, antic líder dels comuns, ha estat el més aplaudit a la fi de la manifestació en defensa de l'escola catalana. Fachin ha posat la seva experiència migratòria com a exemple. Ell va arribar a Catalunya sabent que existia el català, perquè havia escoltat alguna cançó de Serrat i poc més. I ha reconegut que si hagués existit la creu per escollir l'ensenyament en castellà potser, per por al desconegut, l'hagués triat i hagués comès un gran error.

El regal

"És meravellós arribar a un lloc, trobar una llengua i fer-la teva", ha explicat Fachin, veient els fets amb perspectiva. "Catalunya em va regalar la seva llengua i em va fer més ric", ha afirmat, tot confessant que li agrada dir "t'estimo" en català. Fachin ha fet una crida als no catalanoparlants a no deixar-se manipular: "Un mai hi perd aprenent una llengua", i ha insistit en castellà: "No os dejéis dividir". Ha acabat fent una crida a valorar al màxim la tasca dels mestres, perquè ells "cada dia intenten arreglar allò que intenten trencar d'altres amb quatre mentides i un gran suport mediàtic".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat