El responsable de l'oficina d'expresident de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha reclamant davant del jutjat número 1 de Barcelona que s'investigui l'origen de les filtracions periodístiques que es van publicar la setmana passada en què se l'intenta implicar en una trama russa del procés. La seva defensa ha presentat dos escrits en aquest sentit, un dels quals reclama saber qui ha tingut accés del jutjat i de la Guàrdia Civil a la informació del seu mòbil que s'ha filtrat als mitjans quan encara estava sota secret de sumari. Alay adverteix que s'ha vulnerat el seu dret a la defensa i que això l'obligarà a actuar conforme a dret fins a les últimes conseqüències sigui qui en sigui el responsable d'aquest delicte.

Entre aquestes informacions que s'han publicat hi figura una de The New York Times de divendres passat elaborada a partir de la informació que la Guàrdia Civil va treure del telèfon mòbil d'Alay i que fins aquell mateix divendres estava sota secret de sumari en una peça separada del cas. Aquestes informacions s'han sabut en paral·lel a l'intent del jutge del cas, Joaquín Aguirre, de reemprendre la via russa de la investigació, tot i que la Fiscalia s'hi ha mostrat en contra.

Responsables al jutjat i a la Guàrdia Civil

La defensa d'Alay ha presentat un escrit en què demanen saber quines persones del jutjat número 1 de Barcelona han tingut accés a aquesta informació abans de l'aixecament del secret de sumari, el 2 de setembre, així com quins membres de la Guàrdia Civil han tingut accés abans d'aquesta data.

Així mateix, han presentat un segon escrit en què reclamen que se'ls notifiquin les resolucions dictades en el procediment contra Alay atès que, tot i que s'ha publicat informació d'algunes parts en diferents mitjans, encara no se'ls ha facilitat. 

Vulneració del dret a la defensa

En l'escrit es denuncia que s'ha vulnerat el dret de defensa del director de l'oficina de Puigdemont i "s'han comès irregularitats que requereixen dels oportuns recursos i accions legals"

Per aquesta raó, demana que s'investigui la possible responsabilitat d'aquest presumpte delicte de vulneració de secrets, atès que tot i que les parts no n'han tingut accés, el seu contingut sí ha arribat a mans dels periodistes del New York Times que la setmana passada van publicar una informació al respecte.

 

A la imatge principal, el responsable de l'oficina d'expresident de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay / Carles Palacio