El cap de l'oficina del president a l'exili Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha esclatat contra el tuit revisionista, que fa apologia del 1978, que ha piulat la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz.

Díaz ha piulat un tuit que trenca amb el discurs progressista de Podemos: "Treballar per la reconciliació com la que deia el Papa Francesc". La xarxa ha reaccionat amb comentaris de sorpresa i indignació, en especial els votants podemites que han mostrat la seva disconformitat amb les paraules de la seva màxima representant que enalteix i rendeix homenatge a les forces armades.

"Avui desfilen nostres FFAA i vull mostrar-los respecte i gratitud. Un nou país avança: un que protegeix, és plural i mira al futur. A més és un dia per a reflexionar sobre el nostre passat compartit i treballar per reconciliar-nos com deia el Papa Francesc", diu Díaz.

Díaz

Alay, igual de sorprès o indignat que els votants de Podemos, ha retuitat la piulada de la vicepresidenta espanyola amb una fotografia de la filla del dictador Francisco Franco, Carmencita Franco, i la seva dona Carmen Polo.

alay

Reaccions

Els tuitaires podemites també han esclatat en contra de Yolanda Díaz. En múltiples ocasions li pregunten que amb què es vol reconciliar, també que ells no volen rendir homenatge a l'exèrcit militar.

reaccion 1

reaccion 2

Tots contra Díaz

L'exdiputat i periodista Antonio Baños va reaccionar al possible retorn del rei Joan Carles I per Nadal amb una piulada a Twitter. En el missatge, Baños titllava de "molt nacionalista o molt apoltronat" als qui defensen el "règim del 78" i per tant la monarquia espanyola.

És per això que el periodista va ironitzar sobre el paper d'Unidas Podemos, com a sòcies del "govern progressista" juntament amb el PSOE, en la continuïtat del règim monàrquic. Concretament, Baños va assenyalar a la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, assegurant amb to sarcàstic que ella "no permetrà" la tornada del rei fugit

El retorn 

Per Nadal, l'emèrit ja podria menjar-se els torrons a casa. Joan Carles I es planteja viatjar a l'Estat espanyol les pròximes setmanes, abans que finalitzi aquest 2021, un cop que la Fiscalia del Tribunal Suprem sembla inclinar-se per arxivar les tres investigacions obertes sobre els seus fons a l'estranger des de fa més d'un any per, segons asseguren, "no observar indicis de delicte".

Com ja és costum, des de la Moncloa no s'han pronunciat. El govern de Pedro Sánchez sempre ha derivat al poder judicial les decisions d'aquest cas dins un govern de coalició, on Unidas Podemos insisteix a apostar per un estat republicà i el PSOE segueix encobrint la posició i els negocis opacs de la família reial.

Imatge principal: Yolanda Díaz. Europa Press