Nou recurs de Josep Alay per exigir l’acabament de la instrucció que se segueix contra ell dins del cas Volhov. El director de l’oficina del president Carles Puigdemont denuncia amb un nou recurs d'apel·lació que se l'està sotmetent a una persecució des de fa sis anys, sense haver estat informat de què se l'acusa ni haver estat citat mai a declara; retreu que s'està allargant de manera indeguda el procediment i que s'estan malbaratant diners públics per fer-ho possible. “S’està investigant enemics, tan simple i greu com això”, adverteix la seva defensa, que encapçala l'advocat Gonzalo Boye, en el nou recurs que ha presentat contra la pròrroga de la instrucció.

“El present procediment seguirà el seu curs tant de temps com vulgui la Guàrdia Civil i el jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona que, en comptes de complir una funció tutelar, s’han embarcat en una causa eminentment prospectiva i aliena als paràmetres propis d’un estat democràtic i de dret”, denuncia el text. El recurs afegeix que no s’investiguen fets sinó persones, que la causa està orientada “al linxament de persones”, atès que es ventila la informació, amb relats fal·laços”, a través dels mitjans de comunicació abans que arribi als afectats.

 

“És impossible preveure quan acabarà aquesta ordalia”, assegura, a més d’advertir que s’està desenvolupant en un procediment sense les degudes garanties, en què Alay desconeix per quins fets concrets se l’investiguen, ni en base a quins indicis, i no se l’ha citat a declara “mai” després de dos anys de la seva detenció

Recorda que s’ha inclòs a la causa, com a proves de la suposada ingerència russa al procés, la primera pàgina de la traducció al català d’una novel·la basada en la vida d’una espia russa, i que aquesta informació s'ha publicat sense que hagi estat desmentida. “Estem davant d’una sobirana fal·làcia, per no usar altre termes, i davant la demostració empírica de com persones incapaces de fer la seva feina sense guiar-se per l’odi, arriben a conclusions tan abjectes”, lamenta.

“No vindran 10.000 soldats russos, ni el professor Alay tenia documents de la intel·ligència russa ni existeixen informes de la intel·ligència europea ni res que se li assembli; l´únic que realment existeix és un interès en gastar i gastar diner públic per escalfar la foguera i veure si sotmesos a l’intens calor mediàtic algun dels investigats reconeix la seva relació amb el dimoni”, denuncia el text.

El document es pregunta qui té interès en aquesta “delirant investigació” i quants diners està costat una investigació de sis anys, que no ha donat cap resultat real, i que està caient en “dilacions indegudes”. Per tot plegat, reclama de nou que es donar per finalitzada la fase d’instrucció